2016 Zafer Bayramı – 2016 Zafer Bayramı Görselleri

2016 Zafer Bayramı – 2016 Zafer Bayramı Görselleri

Zafer Bayramımız hakkında bilgi, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terketmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

Aziz Türk milleti adeta demiştir ki, hiçbir koşul altında bağımsızlık ve egemenliğimiz-den ödün vermeyiz, canımız pahasına da olsa vatan dediğimiz toprakları ve kanımızla renk verdiğimiz şanlı bayrağı sonuna kadar, ilelebet savunacağız ve ecdadımızdan aldığımız bu kutsal emanetleri gelecek nesillere onların bize bıraktığı gibi devredeceğiz. Yedi düvel ve kuklaları şunu bilmelidir ki, bu millet bu davasından hiçbir zaman vazgeçmedi ve geçmeyecektir de. Yüzyıllar boyu dünyaya medeniyet dersi vermiş bu milleti kirli oyunlarla parçalamaya çalışanlar bu kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır.

[reklam2]

Millet olarak, 30 Ağustos gibi şanlı tarihimizin dönüm noktalarından olan bu milli ve manevi değere sahip günleri unutmadan ve nesillerimize unutturmadan ilelebet yad etmeliyiz. Millet olarak şunu unutmamalıyız ki, birlik ve beraberlik içinde kurtarılmış bu vatan ve kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti yine birlik ve beraberlik içinde yaşatılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu mücadelelerde kanını ve canını vererek bu mukaddes vatanı bizlere emanet eden bütün Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bu büyük zaferin 88. yılında bölgesinde istikrarın ve güvenin timsali olan kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyoruz.

Bu mutlu günde, bize bağımsızlığımızı kazandıran Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimi sunuyor, ebediyete  intikal  edenleri  rahmetle anıyor ve milletimizin Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal Paşa’nın başkumandanlığında zaferle sonuçlanan başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk tarihinin dönüm noktalarındandır. Zafer Bayramı, Türk topraklarına göz diken düşman kuvvetlerinin Türk ordusunun eğilmez iradesi karşısında teslim olduğu yüce ve anlamlı bir gündür Bu vesileyle 30 Ağuustos Zafer Bayramınınızı kutlarım.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensupları ve bütün vatandaşlarımın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

 

 

2016 Zafer Bayramı Görselleri:

2016-zafer-bayrami-rsmleri

2016-zafer-bayrami-kart

2016-zafer-bayrami-grslleri

2016-zafer-bayrami-2

2016zafer-bayrami

2016-zafer-bayrami

Sponsor Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ